Az első tanítási nap reggelén tartottuk meg a tanév-és projektnyitó ünnepélyünket. Iskolánk ettől a tanévtől kezdve részt vesz a „Köznevelés az iskolában” c. Európai Uniós pályázatban. Így a tanévnyitó ünnepély egyben ünnepélyes projektindító ünnepély is volt. Megtisztelte tanévnyitónkat jelenlétével: Mátésné Pataki Ágnes, a Klik XXII. Tankerületének igazgatója és Kuruczné Domaházi Margit, tanügyigazgatási referens. Sebes Gábor, az Oktatási és Informatikai Bizottság elnöke, képviselő; Fogarasy Attiláné, az intézményfejlesztési projekt mentora; Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese. Horváthné Fükő Zsuzsa, az Egyesített Óvodák vezetője; Kovács-Hajdú Albert, református lelkész; László Istvánné, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke; Leblanc Győző, operaénekes, iskolánk egykori tanítványa; Szücs József, pedagógus és énekes, fellépő művészünk.
Sebes Gábor Szabolcs Attila polgármester úr üdvözlő szavainak tolmácsolása után Karsay Ferenc oktatásért felelős alpolgármester urat idézte, ismét elmondta az önkormányzat hitvallását: az „iskolák akkor is a mieink, ha nem a mieink”. Ezzel utalt arra, hogy bár nem az önkormányzat a fenntartó, de mindent megtesz az iskolák működési feltételeinek javításáért.
Az ünnepi műsor a 3. osztályosokra épült, az ebben az osztályban tanító Bakk Viktória állította össze és tanította be a gyerekeket, a furulyások pedig Závodszky Zsuzsa nénitől tanulták meg a dalt. A vidám és hangulatos versek, a beszédek és az igazgatói köszöntő elhangzása után az első osztályosok felavatása, az iskola tanulói közé fogadása is megtörtént azzal, hogy igazgató asszony a kicsik ruhájára feltűzte iskolánk jelvényét. A kicsik nagyon örültek az ajándékoknak, melyet az elsős tanító nénik készítettek.
Jó hangulatú, sikeres, szép rendezvény volt. Sok szülő, nagyszülő, régi diákunk is jelen volt, akik az ünnepélyes tanévnyitó után segítettek az alsó tagozatos tanítóknak és kisdiákoknak az iskolai élet beindításában.