2014. november 07-én délelőtt – mint az már hagyomány – rendeztük meg iskolánkban a tanév első Egészségnapját. Minden osztály elméleti és gyakorlati „képzésben” részesült, azaz a látottakat és a hallottakat valamilyen formában rögtön ki is próbálták, vagy megvalósították.
A programokról:
Alsó tagozat:
1. évf.: Fogászati prevenció dr. Babay Gyöngyi fogorvos vezetésével.
2. o.: Katasztrófahelyzetek, rejtvényes feladatmegoldások.
3.o.: Egészséges táplálkozás, majd tabló készítése.
4.o.: Egészséges életmód, tisztálkodás.
Felső tagozat:
5.o.: Az egészséges táplálkozásról film megtekintése, utána totó kitöltése.
6.o: A dohányzás ártalmai.
7.o.: Mentálhigiénés előadás.
8.o.: Drogprevenció Bédi Tamás iskolarendőrrel.

Az 5. órában ügyességi csapatverseny volt a tornateremben Antal Gábor és Palásthy Judit testnevelők vezetésével. Akik nem sportoltak, azok jó hangosan szurkoltak tanári felügyelet mellett. A résztvevő csapatok:
I. hely: Horváth Gyula, Kiszel Roland, Boja Tamás, Mihalutti Szilvió és Szíva Bíborka.
II. hely: Sós Csaba, Burai Szilárd, Fonyódi Olivér, Valentin Ádám és Majlát Tímea.
III. hely: Vajda Bence Mátrai László, Zsóri Máté, Budai Zoltán és Horváth Amanda.
IV. hely: Kovács László, Czéh Bence, Tóbiás Bence, Rácz János és Garbóczi Lea.

A 6. órában pedig Tárnoki Dorottya fitness- és személyi edző tartott a felsősöknek aerobik-órát, melyen a fiúk és a lányok egyaránt nagyon jó kedvvel, és lelkiismeretes gyakorlatvégzéssel vettek részt.
Délután a Vöröskereszt kerületi aktivistája segítségével ismételten véradás volt iskolánkban, melyen sokkal többen vettek részt, mint ahányan (26 fő!) vért adhattak. A jelentkezők egy része sajnos egészségügyi okból nem lehetett véradó. Viszont ezen idő alatt az érdeklődő felnőttek és a tanulók is az orvosi szobában ellenőriztethették vérnyomásukat, mérethettek testzsírt, vércukrot. Mindenki szakszerű, prevenciós tanácsadásban részesített Pelle Ildikó védőnő.
Eredményes, de meglehetősen fárasztó napot zártunk. Külön köszönet a szervezésért Sándor Márta tanárnőnek, és azoknak a kollégáknak (Bakk Viktória, Bordás Annamária, Tamaskáné Fekete Erika) akik még a véradással is példát mutattak szülőknek, gyerekeknek egyaránt.