2014. december 18-án délután került sor a már hagyományosnak nevezhető karácsonyi naptárátadó ünnepségre a Városháza dísztermében. Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata rajzpályázatot hirdetett Kisváros a nagyvárosban címmel, ahová a mi iskolánk tanulói is jelentkeztek rajzaikkal. Felkészítő rajztanáruk Csép Andrea. Legnagyobb örömünkre iskolánk két tanulója is a díjazottak között volt, azaz rajzaik bekerültek a naptár fő oldalára. A 2015-ös esztendőre megjelent naptárban a januári hónapot Majlát Tímea 7. osztályos tanulónk Nagytétényi Plébániatemplom című alkotása, az augusztusi hónapot Szapek Cintia 7. osztályos tanulónk Nagytétényi utcarészlet című munkája díszíti.

A karácsonyi ünnepségen Karsay Ferenc polgármester úr köszöntötte a résztvevő gyerekeket, kísérőiket és a megjelent kerületi lakosokat. Rövid köszöntője és jókívánságai után személyesen adta át a díjazott gyerekeknek az önkormányzat ajándékát, a „Népek karácsonya” című CD-t, melyen a Budafoki Dohnányi Zenekar játszik közismert karácsonyi dalokat, zeneműveket és természetesen nem maradhatott el a naptár sem.

A nagyon bensőséges hangulatú ünnepségen jól éreztük magunkat, a gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak, és legfőképpen annak, hogy ilyen szép karácsonyi ajándékkal lephetik meg szüleiket, családjukat.

Az ünnepségre Ferencz Márta néni kísérte el a lányokat.

szerkesztés alatt