Szerencsére a jó idő is kedvezett, így valamennyi tervezett program megvalósult.
Igazgató asszony ünnepi megnyitóbeszéde után először régi tanítványunk, Erdélyi Csilla adott rövid koncertet 2 táncoló-vokálozó leánnyal. Majd mindannyian a sportudvaron szurkoltunk az osztályok csapat/sorversenyén, melynek szülők, régi diákok is tagjai voltak. Volt ügyességi játék, kerékpáros- és rollerverseny, aszfaltrajzolás, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, asztalitenisz – mindenki válogathatott kedvére. A nagyobbaknak és a felnőtteknek a karaoké, ill. a házi X-faktor játék okozott örömet, melyet Bőnisch Ádám és Kopál Zoltán egykori tanítványunk vezetett. Volt zsákbamacska, büfé – házi készítésű finomságokkal.
A mentőszolgálat képviselője, Gyurcsán Zsolt lehetővé tette, hogy az érdeklődő felnőttek és gyerekek beülhettek egy mentőautóba, és részletes tájékoztatást kaphattunk a mentősök felelősségteljes, nehéz, nagy lélekjelenlétet igénylő munkájáról.
Mire dél lett és mindenki megéhezett, elkészültek a szülők által készített „hideg” finomabbnál finomabb ételek. Nehéz dolga volt a zsűrinek, amikor döntenie kellett. Az idén a negyedikesek és a hatodikosok hidegtáljai nyerték a megosztott első helyet, a megosztott második helyen a 2.a és az ötödik osztály végzett. A szemet gyönyörködtető, ötletes tálalás mellett az ízek harmóniája, a széles választék volt a jellemző. A 2.b osztály túrós-erdei gyümölcsös édességcsodája különdíjat nyert.
Jó hangulatú, kellemes délelőttöt töltöttünk együtt. Sokat dolgoztunk, jól elfáradtunk, de megérte!