SULIVÁR

2014. november 15-én, szombaton délelőtt került sor a Klauzál Házban a már hagyományosan, évek óta megrendezett „Suli-várra”. Karsay Ferenc polgármester úr ünnepi megnyitója után Németh Zoltán alpolgármesterrel körbejárta az iskolákat, személyesen üdvözölték az intézményvezetőket, érdeklődtek a sikerek/problémák iránt, valamint elismerésüket fejezték ki látva a gondos felkészülést, a sok szép iskolát ismertető tablót, videót. A rendezvényen megjelent Mátésné Pataki Ágnes, a Klik XXII. tankerületének vezetője is.
A kerület valamennyi iskolája a Suli-váron bemutatkozik, s az érdeklődő szülők beszélgethetnek az iskola vezetőivel, pedagógusokkal, az iskola diákjaival. S míg a kíváncsi szülők választ kapnak kérdéseikre, tájékozódnak iskolák programjáról, tanítási módszereiről, addig a gyermekeknek lehetőségük van a fejlesztő eszközök, különféle szellemi és ügyességi játékok kipróbálására, kézműves foglalkozásra.
Amíg a diákjaink lelkesen osztogatták az iskolánkat ismertető szórólapokat, lufikat, kedvesen és ügyesen foglalkoztak a kicsikkel, addig a kollégák derekasan állták a sarat, s válaszoltak a szülők érdeklődő kérdéseire, ismertették velük iskolánk szokásait, pedagógiai programját és a beiskolázási terveinket. A jövendő első osztályok vezetőivel is megismerkedhettek a szülők.
Reméljük, hogy az érdeklődő családokat és gyermekeiket viszontláthatjuk a bemutató órákon, óvodás foglalkozásokon ill. majd a beiratkozáskor! Jó hangulatban telt el ez a nagyon fárasztó délelőtt.